Friday, February 19, 2010

lain kali nak bagi duit belanja dekat budak sekolah bagi rm5 bukan rm500..






sedang enak2 bersantai dalam bilik menonton movie + facebook'ing sambil menikmati air teh o ais buatan kedai aku dengar bising2 dekat luar(means hall rumah aku la).. haisyhh dalam hati duk bebel macam2 dah.. "sape mengganggu kosentrasi aku nih.cerita tengah klimaks nih" lalu keluarlah aku dari bilik dengan hajat nak tau apa yang berlaku sebenarnya.. rupa2nya si ayah, ibu && si adik tengah bermesyuarat.. nampak macam masalah negara je nih sebab si ayah mengeluarkan patah perkataan yang agak banyak(dye seorang yang xberapa nak banyak tapi banyak bercakap).. "ah biar lah dulu..pergi dapur godek2 peti sejuk jap" then baru aku ke depan untuk join..rupa2nya si ayah & ibu tengah memberi ceramah aka membebel kat si adik.. motif??kononnya di sekolah adikku ade staff bank ape tah dtg tuk wat promosi kot.. so sape yang nak bukak acc or nak tambah duit boleh la bawak duit,nanti dowang akan masukkan.. si adik ni pon cakap la dekat si ayah pagi sebelum g skolah.. adik aku nih bab2 duit nih memang tak boley sebut depan dye.. dye xboleh tgk duit aku lebih dari dye.. so bila ade bnde ni kat sekolah,dye amik kesempatan nih nak tambahkan duit lam bank dye la..(alahh budak2 sekolah rendah biaselah..macam korang xpernah kan) si ayah pon past la rm500 ye bkan rm 5..boley beli jam guess nih(jam guess aku rosak dowh) balik je ayh aku kje ayah aku tnye la mane bukti ke ape ke yang staff bank tu kasik.. adik aku cakap xde..owg bnk tu bawak duit tu skali ngn buku bank buat kat ofis dowg.. ayah aku terkejutla..suppose mestila ade bukti kan..ni x amik duit rm500 tp xde bukti pape.. buatnye dowg tipu xde pasal.. si ayah & ibu pon bebel la kat adik aku ni(saje nak kasik mengajaran..owg png ckap nak gempaq ja)yg budak nih dah cuak semacam..aku lagi la suke tambah2 kan..nak bagi dye takot.. buat peribahasa segala..kononnya orang tamak selalu rugi la ape la..budak ni lagi cuak ah..suke2..haha aku berani jamin lepas nih dye xkan berani da.. in conclusion..jgn bgi banyak kat budak kecik, bagi je kat kakak budak..kompem duit tu selamat di joli..opss



jangan jadi tamak macam pak cik nih tau kalu nampak duit..



p/s: ahad ni nak kena blik oversea dah..ARAUstralia..xmau balik weyhh


4 comments:

Mr.Homosapiensz said...

budak kecik xleh pegang duit byk2....
lbh baik gi wat akaun kat bank je lagi selesa n cepat....

budak besar pn xleh bg duit byk2....

haniey said...

so camne ngan dwet 2?
burn camtu je ke?

tintin said...

mr.homosapiensz:mmg xnk kasik tapi ade adik yang xsabar ni la masalahnye..owg png ckp"nak lala tu jugak"..


haniey:xtau la..adik ckp naty dowang dtg balik..hopefully dtg balik la kan..kalu xmelepas duet tu..

tintin said...

mr. homosapiensz:eyy budak besar boley pgg banyak2 okew...sebab bdk bsr pndai jge duet dye...lala