Thursday, December 31, 2009

pergi..........






entry terakhir 2009 aku...

sedey nak meninggalkan 2009..terlalu banyak kenangan tahun nie..
yang pahit, yang kelat, yang tawar, yang manis,semua ada..
ohh alangkah indah jika waktu boleh berputar balik..(doremon mesti boley tolong aku nih.nak roger dye la pasnih)..
selamat pergi 2009..hikayat indah hanya kini tinggal sejarah(pinjam lirik lagu aizat jap)
sejarah yang tak mungkin aku lupakan..
and selamat datang 2010..semoga hadirmu mewarnai hidupku(tetibe terasa geli..ahah)
bahagiakanla hidup orang di sekelilingmu..




video

terasa lagu nie macam kena jew..yitle je la yang kena..hee


to all bloggers

HAPPY NEW YEAR 2010


p/s :mr.N epy new year..

at last i've got my new mp4

beberapa hari yang lepas kuar dengan all my kmpp's girl..
it was fun lyke selalu..banyak2 benda yang masing2 nak cerita..
kali nie kami decide nak lepak dekat seberang pak(means tanah besar la) sebab asyik selalu sangat lepak dekat island..

motif lepak kitaorang:

1. konon2 penutup tahun 2009 la..lepas nih buka kitab baru.
2. last meeting befora semua pergi berhijrah ke tempat belajar masing2..
3. plan for our next holidays which is dekat pulau. pulau mana??belom decide lagi.not penang anymore!
4. tengok wayang of course.we are movie addicted=)
5. mendapatkan seketul mp4 yang baru untuk diri sendiri.



and setelah 3 mall kitaowang terjah akhirnya baru lah mp4 yang ku & sahabat2ku berkenan
berada di genggamanku..
aku xkan beli selagi member2 yang len tak suka..sebab diorang pengkritik yang bagus..itu yang pasti..so aku tak kan terbeli yang bukan2 dan mensia2kan duet aku..


oh and its pink in color!macam xpercaya itu adalah pink(aku xsuka pink tp bila tgk yang ni terus jatuh chenta).dye datang skali dengan speaker.matching gitu.



p/s:ape azam 2010 korang??aku ade azam tp rasanya xkan tercapai sebab lepas 24jam aku akn lupa ape azam aku..thahah

Tuesday, December 29, 2009

CANDID PHOTO CONTEST

join lagi contest..nie dah masuk kali ketiga dah..
xkesah..xsalah pon mencubaa kan..
memeriahkan suasana..sementara xade benda nak buat kan..
nanti dah balik campus xde la nak join2 contest nih..kene pergi test ade la..uhuhu
nak join click je gambar bawah..jgn lambat..nak abes dah nih..



=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


tadaaaaa



perkara yang paling aku suka dan orang len pon suka...muahahah(gelak devil)
masa nih lepak dengan cousin..makan xhengat dunia..
sampai shawl senget menget pon xpeduli..
lantaklah..janji aku kenyang...wuhuuu









p/s: muz..xnak join kew??ahakss..

Friday, December 25, 2009


sila tutup sebelah mata jika belom cukup umur yek!


rasa terlayan pulak reality show nie..keeping up with the kardashians..
this week channel E! kira buat marathon benda alah nie jew..
so dari petang tadi sampai malam aku mengadap nie jew...ishh3..rosak2..haha
family kardashians nie ramai tapi yang menonjol bukan dari segi bakat sahaja malahan tahap keseksian mereka 3 orang jew..
Kourtney Kardashians, Kim Kardashians & Khloe Kardashians..seksa habis adik beradik nie..fuhh..even dorang ni celebrity tapi hati ada baik sikit la..sikit je la..
macam aku tengok tadi dorang tolong pengemis yang mengemis dekat tepi kedai dorang..
bawak balik rumah suruh mandi tukar baju segala..pastu siap bawak pergi dentist untuk buat gigi palsu..padahal pengemis je pon..tak penah kenal langsung tapi still tergerak hati nak tolong..then dorang carikan rumah perlindungan untuk pengemis tu tinggal..baek la jgak kan..i lykee..

Hard Rock Hotel Penang



Tadi tengok trek selebriti and kali nie dekat penang terhebat kuh..

shoot dekat hard rock hotel penang..terpanggil nak buat enry pasal hotel nih..promote sikit..baru buka rasenya..hujan buat dorang punya tour mencari konklusi dekat sini la..

malas nak cerita panjang nie ada serba sikit pasal hotel nie..in english la yek..aku malas nak translate..copy paste saje dari website dorang..so orang penang..cuti sem depan kita holiday sini oke??


Situated along the scenic, famous beaches of Batu Ferringhi, Hard Rock Hotel Penang offers 249 tricked-out rooms with great views and balconies. Featuring unconventional layouts and the unmistakable Hard Rock vibe, the hotel also comes with extensive facilities including an oversized free-form swimming pool and kiddies’ clubs to keep its young guests occupied.

The iconic resort’s walls are adorned with showbiz icons and memorabilia; together with the hotel’s rock-star treatment of its guests and a rock-and-roll atmosphere, Hard Rock Hotel Penang is the ultimate Rock Retreat suitable for all ages.

nak tau lebih detail click je sini



Hari Natal


Selamat Hari Natal
bagi bloggers yang menyambutnya..
ho ho ho

Thursday, December 24, 2009

semusim berlalu..tibe2 je teringat nih..

gambar kena tutup separuh supaya orang tak kenal..ngee

teringat kepada encik E..
ouhhh..u bahagie kan sekarang???
siapa dia??bukan siapa2..sekadar kawan..hee
dah fatin..pedi tidow..selamat pagi dunia!!!

Ekstravaganza


aku giler band nie..kire kipas susah mati ar..sangat2..meletop2 dah dorang nie sekarang.. masuk tv keluar tv..event sana sini.. lagu dorang tak payah cakap sume hafal ouhh..lepas satu lagu,lagu len pulak kuar.. dah tue semua kasi gegar r..dorang nie naikkan lagi nama indie tu kan malaysia.. orang dah mula pandang lagu2 indie nie.. makcik2 kalu pegi pasar dah xde dah gossip panas lagi terbakar..jumpe je kat pasar "eh senah!engkau xpegi ke gig bunkface kat sane kelmarin??rugi engkau xpegi senah..aku sampai terlompat2..nasib kain tak terlondeh..bla bla bla"..(melampau gile) sebelum nie aku ade tulis entry pasal lagu through my window.. lagu tue tiap2 hari dok dengar.. now bunkface release lagu yang kire agak baru la.. boley layan kepale r lagu ni..lompat2 seket..joget2 seket..=)

Ekstravaganza

Semangat baru..
Perjuangan yang satu
Dan matlamat hidupku..
Hanya unt
ukmu..

Tapi keadaanmu..
Berikan aku..
Berikan aku satu petanda..
Prasangka.. Aku kalah……

Rasa resah jangan kau percaya..
Dalam hatimu.. (dalam hatim
u)
Rasa resah jangan kau percaya..
Kata hatimu.. (kata hatimu)
.

Wo oh oh
wo oh oh
wo oh oh

wo oh oh

Persepsi diri..
Ada maksud sendiri..
Dan propaganda ku rasa..
Luar biasa….

Tapi keadaanmu..
Berikan aku..
Berikan aku satu petanda..
Prasangka..
Aku kalah lagi..

Rasa resah jangan kau percaya..
Dalam hatimu.. (dalam hatimu)
Rasa resah jangan kau percaya..
Kata hatimu.. (kata hatimu)

wo oh oh
wo oh oh

wo oh oh
wo oh oh

Extravaganza
Extravaganza
Extravaga
nza
Extravaganza

Rasa resah jangan kau percaya..
Dalam hatimu.. (dalam ha
timu)
Rasa resah jangan kau per
caya..
(kata hatimu)

wo oh oh
wo oh oh

wo oh oh
wo oh oh

sam yang ensem geduk2..


youk yang cool..rambut kembang2..i lykeepaan yang kecik lagi chumel..manambat kalbu..ouhh


p/s:jangan lupa tengok dorang nanti mase AJL..support our local band..peace

fakta menarik





gambar takde kena mengena.gambar raya 09


bosan tak tahu nak buat apa.. aku pon godek2 la google untuk menhilangkan rasa bosan yang melanda jiwa..wuhhh

FAKTA PELIK & MENARIK

Nama paling panjang di dunia ialah 'Adolp Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero oliver Paul Quincy Randolph Shermasn Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfeschlegelsteinh ausenbergerdorft Senior (ini kalau cikgu panggil nama dalam kelas mau terbelit lidah.last2 nama yang nak hujung2 tu mencarut jew.ahakzz)

Pemain bola keranjang Micheal Jordan menerima bayaran tahunan dari syarikat kasut Nike lebih banyak dari keseluruhan gaji pekerja kilang Nike di Malaysia

Menghantuk kepala anda ke dinding akan membakar kalori sebanyak 150 sejam (bgus nie untuk kuruskan badan.jom hantuk kepala berjemaah!)

Manusia bergayut di talipon purata 2 tahun dari sepanjang hidupnya (patutla Ananda Krishnan kayo!dah2 stop bergayut. patah ranting tue kang)

Lagu kebangsaan yang paling pendek adalah Jepun dengan hanya empat baris perkataan (tak sempat nak feel dah habis lagu.siapa la komposer lagu nih..haishh)
Library Utama di Universiti Indiana,AS,tenggelam ke dalam tanah kira-kira seinci setiap tahun kerana semasa membuatnya,jurutera terlibat tidak memasukkan anggaran berat kesemua buku yang bakal ditampung oleh perpustakaan tersebut (jurutera tak bertauliah nie.tau nak siap cepat je.lama2 jadi library bawah tanah lew.hahz)
Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud tidak (apa punya pelik la orang Albania nih.)

Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 Km (boley round2 satu malaysia ouhh)
Terdapat banyak spesies labah-labah yang sanggup mengorbankan tangan dan kaki utk dimakan anak-anaknya yang baru menetas. Langkah ini adalah unutk mengelakkan anak-anaknya itu daripada memakan sesama sendiri (binatang pon tau sayang anak.sanggup berkorban demi anak)

Oslo, ibu negara Norway adalah tempat paling mahal di dunia. Di sana, segelen petrol berharga AS$ 5 (RM 19) dan untuk masuk ke tandas, anda perlu membayar AS$ 1.32 (RM 5) (mak ai mahalnye.rela tahan dari nak masuk toilet.gamak xtahan sangat carilah semak2 yang berdekatan ye!!)

Seseorang itu masih di dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal (sempat lagi tak nak mengucap??nauzubillah)

Kod Telefon Internasional untuk Antartica adalah 672.( ade orang ke kat sana??)

Gerakan Bruce Lee sangat cepat sehingga mereka harus melambatkan filem agar kita dapat melihat semua gerakannya.

Saat kita bertahan hidup dan tidak ada bahan makanan, kasut adalah makanan terbaik untuk dimakan karena mengandungi cukup gizi untuk hidup buat sementara waktu

Di Bumi, satu tahun adalah 365 hari. Di planet Merkurius satu tahun adalah 2 hari. (selang dua hari la sambut birthday..wohoo..syiokk)

Angkasawan dilarang memakan kacang sebelum menjelajah ruang angkasa kerana jika terkentut di dalam baju khusus angkasawan, ini boleh membahayakan mereka. (Dr. SMS dulu bawak kacang ke x eh??hee.naya kalau bawak ouhh)

Tanduk badak terjadi dari rambutnya yang mengeras.

Kutu rambut sebenarnya lebih suka hidup di kulit kepala yang bersih daripada yang kotor.

Elvis mempunyai saudara kembar bernama Garon, yang meninggal sewaktu lahir, maka nama tengah Elvis adalah Aron, untuk menghormati saudara kembarnya.

Llanfairpwllgwyngyl lgogerychwy rndrobwlll.. . adalah nama sebuah desa di Wales Utara, Inggeris.(macam mana nak pronounce benda alah nie.)




ADIOS




Wednesday, December 23, 2009

dadah ke darah???hurmmm

banner nie betul ke salah???
kempen derma DARAH ke DADAH??
kalau dadah ade ke yang sudi nak dermakan??
fikir2kan..
hiburan semata-mata tau..
xtau nak update ape




p/s:gambar masa pergi kL bila nak upload??malasss

Lady In Red Giveaway


mood sekarang nak join contest jew..
so terasa nak join 1 lagi contest..
malas nak bebeyl panjang2..



gambar dalam fitting room..

tengah try cardigan merah tue
tapi tak beli powm.
to those yang nak join click saje gambar yang kat atas tue..
date sampai januari nie..rajin2lah jenguk blog nie

Wednesday, December 16, 2009

Black & White Photo Contest



most blog yang aku follow duk bz join contest nie..
nak joi gak ah..mne tau ley mng kew??(perasan la kaw fatin)
bernminat nak join gak??cepat2..
click cini oke?



tadaaaa

gambar nie dah bertahun lame..since aku skolah lagi..tak salah form 4 kot..
cam dah lame je tinggalkan skolah..hee
pic nie mya fwen Fatin Inani yang snap kan..
tyme tu dye datang lepak2 kat bilik aku..bilik kitaowang sebelah2 jew..
kan tin kan..
tengah duk godek2 handphone dye masa tu..
thanx tin nani for the candid pic..suke sgt2..
hope ang seronok kat sana..windu sama kamo0..

Friday, December 11, 2009

kL costanoSta





aku akan ke kL esok malam...

ke rumah pak cik ku yang dah lama xjumpa..
setahun sekali..tu pon kalu raya dye balik kampong..
masa aku di puTrajaya dulu selalu la jumpa..
dye nie rajin bawak jalan2..
so tengah cuti sekolah nie dye duk ajak adik aku pergi sana..
apa laga si adik tu..mengelupoq la nak pi sana..haha
plus aku xsabar nak jumpa cousin aku yang baru lepas SPM tu..
kitaorang dapat jumpa setahun sekali je..tyme raya la selalunya..
sangat tak sbar..
doakan aku dan keluarga ku selamat sampai di sana ya!!






p/s: aku belum check result aku lagi..aduss sgt takowt aouhh..lepas balik kL la aku check..huhu


Thursday, December 10, 2009

through my window

skunk tengah suke plus giler layan lagu nie..
kat tv slalu je ade..
if ade je aku akan terpacak je tengok..if aku aku kat dapur pon aku lari2 nak tengok iklan nie...
aku suka yang versi bunkface nyanyi..kewll..yang len xske..xfeel indie wohh..haahh
lagi 1 sebab ape aku suke promosi yang tm ngah wat nie sebab theme colour dye ORANGE

video


p/s:risau result nak kuar malam nie..doakan aku ...


Wednesday, December 9, 2009

tahniah!!anda telah memenangi sebijik porche



tahniah kepada aku kerana telah berjaya dengan cemarlang gemilang terbilang mendapat
sebijik kereta..
ehhh pembetulan2..
tahniah kerana berjaya mendapat segulung lesen(ahaa ecelli 2gulung lesen)moto & kereta..
fine sila ketawakan saya kerana baru mendapat lesen moto..
ada aku kesah..
lantaklah..aiman xkesah langsung dik..
walaupown neves tahap dewa..aku berjaya akhirnya..
penat lelah aku pegi practise ketika matahari tegak di atas kepala bagai dipanggang wat seketika & ketika orang laen sedang enak2 menikmati lunch mereka(pukul 2-6) beb..
berbaloi dengan kulit muka & tangan aku yang ada dua tone colour..
berbaloi pusing2 track tu berpuluh2 kali sampai jemu..
berbaloi asyik jumpa apek yang jaga kat situ sampai rasa nak mengorat..haaahh
at last aku lulus juga..trimas kepada yang sudi mendoakan aku..
nati aku bawak korang jenjalan nek keta bapak aku eh(keta sendiri xdapet la..)
kita round penang sampai jemu..kita pi pesta penang tau..haahh
trimas kepada abah mama kerana membayar duet tanpa aku perlu bersusah payah mengeluarkan duet(hakikatnya mang xde duet pon)..heee..
trimas tuk segalanya ya!!





p/s:bodek mama kasi pinjam keta dye la misi ku!!hihihi




Tuesday, December 1, 2009

no title..


si ayah tiada dalam gambar sebab tengah beratur bayar..kami lari meninggalkan dya..



gambar sendiri is a must..



kembali ke zaman mamaku muda..black & white..(ske tgk dye pkai tudung mcm tu.muka aku xcantik pakai)..huhu



lagi gambar artis terlampau..haha



ma pandang cini lah..!jelingan manja uollz..





ni sume pic tyme kami keluar ronggeng suatu ketika dulu..(macam dah lame je)..
i <3>



bila nak pergi tengok nih??masa tolong la free


THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON

citer nih dah kuar 26 November hari tu dah..
bila aku nak pergi tengok nih..
membe dah ajak pergi tengok, at the same tyme suh teman dye p date..hahah
aku cakap lepas raya nih..memang nak pergi pon just masa tu x mengizinkan..
aku bizi skunk ni buwat kueh(yela tu)..
kena gak cari masa tengok citer ni..
kowang dah tgk kew??



Thursday, November 26, 2009

raya aidiladha korang hapening x??





tajuk xde kena mengena pon..
hari ni aku nak post banyak2 lam 1 hari..
aku ade banyak entry tertunggak..haha..
nak stat ngn yang mne eh?ermm..
pape jela..aku nak post sal aku kuar ngan kezen aku la ritu..
aku sangat bertuah sebab aku 1 universiti ngan kazen yang aku paling rapat..
dye muda setahun dari aku..xjauh sgt la jarak umor..
so kitaowang leh share ape saja kan..
kolej kitaowang plak dekat2..xjadi prob r if nak melepak ngan dye ari2..
slalunye kitaowang lunch or dinner skali r..
either aku yang ajak or dye yang ajak aku..
hari2 ade saja story yang nk citer..maklumlah 1 universiti..
pe yang dye nampak aku pon nampak..*ngeeee
balik rumah pon kadang2 skali..(yeke??)
de 1 hari ni..xingat la bila tapi sebelum kitaowang final la..
balik la penang skali..sesudah subuh kitaowang kuar dah dari kolej(pembohong gila) sebab nak balik punya pasal..
sebabnya yang semangat nak balik awal tu sebab kitaowang nak g melepak dulu kat island sebelum balik umah..*hoho
sampai penang dari perlis lam kul 12 lebih r..then nek feri terus g island..
kitaowang g QB nk tengok wayang..citer surrogate if x salah..
aku ngan dye lau bab bergambar xyah cakap..xyah suruh pon xpew..
sendiri offer diri..haha..kitaowang mang gila gambar..
lantak r pe orang nak cakap,wat pandai jela..hee
kowang ushar la eh muka2 chumel kitaowang nie..haha..enjoy!!


















happy! gumbira! suka! yes2!



shawls nie aku beli secara on9..dah lama cari yang polkadot punye shawl xjmpe..
sekali nmpak kat internet..terus grab..puas hati..






Glow by JLo..abah yang belikan time kitaowng kuar g penang hari tu..
sangat2 suke..bertambahlah koleksi perfume..




kasut crocs (malindi leopard w8)
beli secara on9 jugak..service dye mesra cepat & betul(cam polis la plak)..haha
nak pakai raya nie..grrrrr

girls day out..

salam sumerr..
nak story seket kat kowang sumer..
jumaat lepas lepak dengan kawan2 aku yang aku kenal time aku belajar kat kolej matrikulasi pulau pinang(KMPP)..
dowang nie kawan yang paling sempoi yang aku penah ada..
otak gila2.pape event baru downg akan inform kat aku..
tak kira la event tu kat mana pon kan..
so jumaat lepas kitaorang lepak kat penang jew memandangkan sume ade kat penang..
aku n kawan aku yang sowang ni,Cujen mang asal penang tp dye study kat UMS..
&& yang sowang lagi ,Shark duk Perak but stdy kat USM..
Shark ni paper dye lambat abes,so sempat r yang si cujen ni blik semenanjung..
Asalnya cujen nak amik aku kat jeti tp ayah yang baek hati sudi nak antar kat USM dulu..
lagi lasenang cujan nak ambik kitaowang, xpayah nak singgah dua tempat..
dye trus ambik kat USM jew..
ade keta senang la nk bergerak sket kan..
dolu2 nek bas je kemana pon..ngee
kiaowang sempat la jugak tengok 2012..tu pon kena beratur panjang..sume nak tgk citer tu kot padahal dah lama kan kuar..
not bad r citer tu..
ne haa pic yang sempat aku snap..xbanyak tp cukuplah sebagai kenangan kan..



aku balik malam la lam puluk 8 camtu..
family aku datang amik..
so apa laga..dah alang2 kat island kuar plak ngan dowang..
u know wut..aku pergi tempat yang sama aku kuar ngan membe aku td..
kire aku ulang pergi tempat tu dua kali..
masyaAllah penat tak terkata..bayangkan lah Quennsbay Mall yang besar tu aku jelajah dua kali..
mau xlenguh kaki segala..
but it wass fun sangat2..bersama2 dengan kawan2 n family..
u guys noe how i feel kan.?

cam couple je kan.

adikku yang skema..